Ombudsman
Comunicare

Oficiul Avocatului Poporului lansează modulul de studiere on-line E-learning prin cursul „Avertizorii de integritate”

Oficiul Avocatului Poporului, cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova,  lansează modulul de studiere on-line E-learning prin cursul „Avertizorii de integritate”.

E-learning este o platformă  modernă creată de Oficiul Avocatului Poporului pentru studierea on-line a diferitor subiecte din domeniul drepturilor omului. Platforma contribuie la dezvoltarea educației în domeniul drepturilor omului, și promovează cunoștințele despre drepturile omului, asigură accesul gratuit la informație într-un mediu flexibil și confortabil.  

Cursul „Avertizorii de integritate” este lansat în cadrul acțiunilor de informare despre avertizorii de integritare desfășurate de Oficiul Avocatului Poporului și  are scopul de a oferi utilizatorilor site-ului www.ombudsman.md informații despre ce este avertizarea de integritate, cum se face aceasta, cine este avertizorul de integritate și cum este el protejat.

Accesând cursul prin linkul http://ombudsman.md/courses/, utilizatorii pot învăța cum se face o dezvăluire a practicilor ilegale și care este specificul avertizărilor de integritate în sectorul privat și în cel public, care ilegalități pot constitui obiect al dezvăluirii și ce garanții de protecție există pentru cei care fac avertizări de corupție.

Cursul „Avertizorii de integritate” este lansat în limba română http://ombudsman.md/courses/ și în limba rusă  http://ombudsman.md/ru/courses/.

Oficiul Avocatului Poporului este una din instituțiile care asigură protecția avertizorilor de integritate .     Avocatul Poporului poate cere angajatorului să înceteze intimidările și răfuielile față de avertizorii de integritate și, după caz, poate reprezenta în instanță interesele avertizorilor de integritate, precum și depune concluzii sau opinii pe cazurile care se află deja pe rol.

Avertizorii de integritate pot solicita protecția Avocatului Poporului prin completarea unei cereri on-line: http://ombudsman.md/avertizari-de-integritate/ .

401
Font Resize