Ombudsman
Comunicare

Avocatul Poporului, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului și Consiliul pentru prevenirea torturii vor monitoriza întrunirile și manifestațiile din perioada 9 mai 2022 în mai multe regiuni din Republica Moldova

Avocatul Poporului Ceslav Panico, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului Maia Bănărescu, angajații Oficiului Avocatului Poporului și membrii Consiliul pentru prevenirea torturii vor monitoriza întrunirile și manifestațiile cu caracter socio-cultural și politic legate de marcarea Zilei Victoriei și a Zilei Europe în 5 orașe – Chișinău, Cahul, Comrat, Anenii Noi și Bălți.

Astfel, îndeamnă autoritățile statului, organizatorii și participanții întrunirilor la responsabilitate și corectitudine în asigurarea libertății de exprimare și de întrunire. Îndemnăm participanții la manifestații și oponenții acestora să demonstreze respect și toleranță față de orice ființă umană, indiferent de caracteristicile care le deosebesc, inclusiv viziunile politice sau de altă natură pe care le au. Dialogul civilizat, cu excluderea intimidărilor este o condiție definitorie pentru libera întrunire, o premisă importantă pentru asigurarea schimbului liber de idei, opinii și o garanție a respectării principiilor democratice și a statului de drept. Membrii societății urmează să conștientizeze importanța respectării întocmai a principiilor unui stat democratic, în care persoanele au atât drepturi, cât și obligații, implicit de a respecta ordinea publică și nu a periclita securitatea statului și a altor persoane.

Precizăm că orice fapte, acțiuni, inacțiuni sau încălcări ale dreptului la întrunire/ rețineri abuzive pot fi sesizate la numărul de telefon 060002641 – Alexandru ZUBCO, șef direcție, Direcția prevenirea torturii sau la adresa electronică: secretariat@ombudsman.md. 

PRINT
121
Font Resize