Ombudsman
Despre

„Respectarea drepturilor omului în condițiile stării de urgență. Beneficiarii informează. Avocații Poporului reacționează”, acesta este titlul rubricii noi instituite pe pagina oficială a Oficiului Avocatului Poporului.

„Respectarea drepturilor omului în condițiile stării de urgență. Beneficiarii  informează. Avocații Poporului reacționează”, acesta este titlul rubricii noi instituite pe pagina oficială a Oficiului Avocatului Poporului.

 Rubrica este creată ca și instrument de monitorizare a respectării drepturilor omului în Republica Moldova în perioada regimului de urgență, cauzată de epidemia de Coronavirul de tip nou, în baza semnalelor parvenite de la beneficiarii instituției.

Funcționarii Oficiului  nu își pun scopul, dar nici nu vor fi în stare, să verifice toate situațiile raportate de presupusă încălcare a drepturilor omului. Semnalele vor fi făcute publice pe pagina wb oficială a Oficiului Avocatului Poporului  www.ombudsman.md, dar și aduse în regim de urgență la cunoștința autorităților de resort, pentru verificarea informațiilor și intervenirea în caz de necesitate conform atribuțiilor.

Despre acest lucru se va menționa în descrierea fiecărui caz în parte. Avocații Poporului propun stabilirea unor persoane de contact din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii, Protecției Sociale și Familiei,  Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Economiei și Infrastructurii, Biroului Politici de Reintegrare pentru informarea în timp util despre problemele aduse la cunoștință de către cetățeni.

 

556
Font Resize