Ombudsman
Despre

Dificultăți în procesul de documentare a persoanelor domiciliate în localitățile din stânga Nistrului

Problema: Dificultăți în procesul de documentare a persoanelor domiciliate în localitățile din stânga Nistrului

Reacția Avocatului Poporului:

În adresa Oficiului Avocatului Poporului prin rețelele de socializare s-a adresat  L.C., domiciliat în stânga Nistrului. L. C. s-a plâns că are nevoie să-și perfecteze documente necesare pentru programarea unei intervenții chirurgicale, însă din cauza restricțiilor impuse în legătură cu situația epidemiologică, mai  mult de două luni nu poate obține de la autoritățile de facto din stânga Nistrului un permis pentru a se deplasa  în dreapta Nistrului prin posturile instalate de entitățile de la Tiraspol pe perimetru regiunii transnistrene.

În scopul asigurării documentării lui L. C. în subdiviziunile ASP, CNAM   Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai,  a dispus ca Reprezentanța Varnița a OAP să identifice soluții pentru a repune în drepturi locuitorul din stânga Nistrului.

La 20 mai 2020 șeful Reprezentanței Varnița a OAP, Veaceslav Ursu, în colaborare cu șeful Inspectoratului de poliție din Bender, au asigurat accesul lui  L.C. la instituțiile și agențiile naționale amplasate în localitățile limitrofe pentru a perfecta documentele necesare pentru programarea la o intervenție chirurgicală vital importantă.

 

PRINT
146
Font Resize