Ombudsman
PREVENIREA TORTURII

Angajatele Poliției de Frontieră instruite în domeniul prevenirii torturii

La 04 octombrie 2021 Alexandru Zubco, formator OAP, șeful Direcției prevenirea torturii a OAP a desfășurat un atelier de instruire la tema „Drepturile omului și comportamentele interzise în activitatea Poliției de Frontieră” pentru angajatele instituției în cadrul cursului de dezvoltare profesională la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din Ungheni.

Participantele au fost informate despre noțiunea actelor de tortură; specificul acestora în activitatea poliției de frontieră; prevederile actelor internaționale naționale regulatorii; sistemul ONU și cel european de protecție și prevenire a torturii; mecanismele naționale de prevenire și combatere a torturii, precum și rolul polițiștilor de frontieră în prevenirea acestora. Formatorul a pus în discuție și a solicitat opinia cursantelor pe marginea unor cazuri reale din practica instituției, fapt care a facilitat însușirea temei.  

La activitatea de instruire au participat 14 angajate ale Poliției de Frontieră. Evenimentul a avut loc la invitația Direcției formare profesională din cadrul Direcției Generale Resurse Umane a Inspectoratului General a Poliției de Frontieră. Oficiul Avocatului Poporului este dispus să continue activitățile de instruire și informare a polițiștilor de frontieră în domeniul respectiv.  

Direcția Prevenirea Torturii

PRINT
72
Font Resize