A A A

AVOCATUL COPILULUI

Avocatul Copilului

Un copil rămas fără îngrijrie părintească repus în drepturi după intervenția Avocatului Poporului pentru protecția drepturilor copilului Maia Bănărescu

Petiționara A.L., în calitate de tutore a minorei I.G., s-a plâns Avocatului Poporului pentru protecția drepturilor copilului despre încălcarea dreptului la protecție socială a minorei.

Potrivit spuselor petiționarei, minora, care statutul de copil rămas fără îngrijirea părintească, a fost impusă de către administrația Colegiului unde își făcea studiile să achite taxa de studii. Cele menționate de petiționară au fost adeverite de informațiile oferite de către Primăria localității de domiciliere a minorei și Serviciul de asistență psihopedagogică, la solicitarea Ombudsmanului.

Pentru repunerea în drepturi, Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului Maia Bănărescu a expediat un aviz prin care recomandă instituției de învățământ repunerea în drepturi a minorei și restituirea taxei de studii achitată de aceasta. Administrația instituției a restituit minorei banii achitați pentru studii timp de un an și jumătate de studii.