A A A

AVOCATUL COPILULUI

Avocatul Copilului

Elevii din Liceul „Dante Alighieri” au discutat despre securitatea copiilor pe internet

La 17 februarie 2017 elevii din Liceul „Dante Alighieri” din Chișinău au discutat despre securitatea copiilor pe internet în cadrul unei activități de promovare a drepturilor copilului, organizate de consultantul OAP Ina Galan.

Elevii au învățat că Internetul este un loc unde poți comunica cu lumea, te poți juca sau poți găsi informații care te ajută să înveți la școală. De asemenea elevii au învățat că trebuie să fie atenți și să respecte anumite reguli, pentru ca Internetul să rămână prietenul copiilor, pentru a evita pericolele care îi pândesc pe copii în rețea. Elevii au discutat despre diverse pericole la care sunt expuși copiii navigînd pe internet.

Copiii au vorbit despre informația postată pe internet, despre datele personale, de ce este nevoie ca acestea să fie protejate. Elevii au cugetat despre sistemele de protecție oferite de internet, parole, programe antivirus, despre conținuturi periculoase și cum le amenință acestea securitatea personală. Cunoștințele acumulate vor contribui la securitatea copiilor pe internet.

În cadrul activității a fost menâionată participarea elevei Carabanov Anatasia la Concursul de desen, organizat de OAP în decembrie.