A A A

AVOCATUL COPILULUI

Avocatul Copilului

Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului Maia Bănărescu s-a întâlnit cu copiii din Comrat

La 16 februarie 2017 Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului Maia Bănărescu s-a întâlnit cu copiii din Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și din Gimnaziul Comrat.

Scopul acestor întruniri a fost ca elevii să cunoască pe ombudsmanul care le apără drepturile, să afle cum anume poate Avocatul pentru protecția drepturilor copiilor să le  apere drepturile.

În ambele instituții de învățămînt ombudsmanul a discutat cu copiii despre drepturile lor, despre cum sunt respectate aceste drepturi.  

Educarea unei poziții civice active, utile societății, a unor cetățeni care știu să-și apere drepturile este o misiune atât a școlii cât și a instituției Ombudsmanului, a menționat Maia Bănărescu.

Copiii trebuie să aibă curajul să vorbească atunci cînd drepturile lor sînt încălcate, mai mult, copiii trebuie să știe să-și aprere drepturile lor.

La activitate au fost repartizate materiale informative editate de Oficiul Avocatului Poporului, atât pentru elevi, cât pentru bibliotecile instituțiilor de învățământ.