A A A

Avocatul Poporului a participat atelierul de lucru ,,Populism? Regresul în ce privește drepturile omului și rolul Ombudsmanului”

Avocatul Poporului a participat la lucrările atelierului organizat de omologul său, Rafael Ribó, Ombudsmanul regiunii Catalonia, care deține în prezent și funcția de președinte al zonei europene a IOI (Institutul Internațional al Ombudsmanilor), privind provocările în domeniul drepturilor omului. Evenimentul a avut loc la Barcelona, în perioada 3 - 4 aprilie 2017, în parlamentul catalan, și a reluat dezbaterea privind regresia drepturilor, lansată acum un an. Reprezentanți din instituțiile membre IOI din toată Europa au participat la acest atelier de lucru pentru a discuta și analiza situația actuală și rolul Ombudsmanului în acest sens. Accentul a fost pus în special pe „Populismul? Regresia drepturilor și rolul Ombudsmanului“.

Scopul atelierului a fost de a realiza un schimb de experiențe cu privire la buna administrare și drepturile omului, de a efectua o analiză a mijloacelor de intervenție, inclusiv rapoarte și inițiative proprii, precum și pentru a căuta canale eficiente de sprijin reciproc și coordonare la nivel internațional.

La eveniment au mai participat: Comisarul european pentru Drepturile Omului Nils Muižnieks, președintele IOI Peter Tyndall, directorul Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA) Michael O' Flaherty, secretarul general al IOI Günther Kräuter, Ombudsmanul UE Emily O'Reilly și președintele Guvernului regiunii Catalonia Carles Puigdemont.