A A A

Activitate de instruire la Centrul Instructiv al Departamentului Instituțiilor Penitenciare.

La 29 noiembrie 2016  Iurie Dubenco, consultantul superior în Secţia prevenirii torturii a OAP a  desfășurat o activitate de instruire la Centrul Instructiv al Departamentului  Instituțiilor Penitenciare.

În cadrul activității de instruire  au fost discutate mai multe subiecte: instrumentele de prevenire a torturii, mecanismele legislative naționale și internaționale de combatere a fenomenului dat, noțiunile de tortură, rele tratamente, inumane și degradante, modalitățile de combatere a fenomenului de tortură în cadrul sistemului penitenciar.

La seminar au participat 23 de ofițeri, dintre care și șefi a serviciului de regim și supraveghere.

Informarea în domeniul respectării drepturilor omului este deosebit de importantă, deoarece un colaborator bine instruit constituie o garanție a unui comportament corect față de persoanele din detenție. Participanții au discutat despre cauze examinate de  CEDO privind fapte de aplicare a torturii și a relelor tratamente în sistemul penitenciar.

Activitatea de instruire s-a desfășurat în cadrul colaborării stabilite dintre Oficiul Avocatului Poporului și Centrul Instructiv al DIP.