A A A

AVOCATUL COPILULUI

Avocatul Copilului

Accesul copiilor cu dizabilități locomotorii și de vedere la servicile medicale în atenția Avocatului Poporului pentru protecția drepturilor copilului

La 4 aprilie 2017, Avocatul Poporului pentru protecția drepturilor copilului Maia Bănărescu a efectuat o vizită de informare la Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare și la Centrul de Reabilitare Medico- Socială pentru Persoane cu Vedere Slabă ,,LOW VISION”.

Scopul vizitei a fost identificarea perspectivelor persoanelor cu dizabilități locomotorii și de vedere în aspectul accederii acestora la serviciile medicale gratuite.

Directorul CREPOR Veaceaslav Tizu și vicedirectorul pe medicină Dumitru Moscalenco i-au făcut cunoscute Maiei Bănărescu modalitățile prin care persoanele cu dizabilități locomotorii pot beneficia de branţuri și încălțăminte ortopedice și articole protetico-ortopedice.

La Centrul ,,LOW VISION”, Ombudsmanul copiilor s-a informat despre dezvoltarea şi implementarea serviciilor medicale specializate graţie dispozitivelor de corecţie optică precum și despre ajutorul pe care îl oferă specialiștii din cadrul Centrului persoanelor cu deficienţe de vedere prin oferirea posibilității de a se integra în viaţa socială, reducându-se gradul de dependenţă de ceilalţi membrii ai societăţii.

Avocatul copilului își exprimă intenția de a colabora cu aceste centre pentru a asigura respectarea dreptului copiilor la sănătate.