Acte de reacționare

Avocatul Poporului și membrii Consiliului de experți de pe lîngă Oficiul Avocatului Poporului solicită primarului general al capitalei să asigure adaptarea rezonabilă, conform necesităților persoanelor cu dizabilități, a străzii Mihail Sadoveanu

31.03.2017

Avocatul Poporului, Mihail Cotorobai, și membrii Consiliului de experți de pe lîngă Oficiul Avocatului Poporului solicită primarului general al capitalei să asigure adaptarea rezonabilă, conform necesităților persoanelor cu dizabilități, a străzii Mihail Sadoveanu, aflată în proces de reconstrucție.

Demersul înaintat Primăriei Chișinău

Demersul înaintat Inspecției de Stat în Construcții

Ombudsmanul a reacționat asupra cazului de deces în ambulanță a unui copil din Hîncești

 Avocatul Poporului Mihail Cotorobai a expediat un mesaj ministrului Sănătăţii, Mircea Buga,  în care solicită luarea de măsuri pentru asigurarea realizării recomandărilor Instituţiei ombudsmanului, făcute pe marginea cazului de deces în ambulanţă a unei fetiţe din raionul Hînceşti.

 Avizul ombudsmanului, înaintat în baza art.24 din Legea cu privire la Avocatul Poporului (ombudsmanul)

Raspunsul parvenit din Procuratura Generală

Raspunsul parvenit de la Stația Zonală Asistență Medicală Urgentă ”Centru”

Opinia CpDOM asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Avocatul Poporului nr. 52 din 03.04.2014:

26 ianuarie 2015, În rezultatul examinării proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Avocatul Poporului nr. 52 din 03.04.2014, Centrul pentru Drepturile Omului expune următoarea opinie: 

Opinia CpDOM asupra proiectului de lege pentru modificarea Legii cu privire la Avocatul Poporului nr. 52 din 03.04.2014

Respectarea drepturilor copilului orfan prin prisma atribuțiilor funcționale ale autorităților tutelare (în baza cazului minorului I. ”uitat” într-un spital psihiatric)

21 ianuarie 2015, Angajații Centrului pentru Drepturile Omului din Moldova au realizat o vizită de lucru în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie din mun. Chișinău. În cadrul vizitei  a fost identificat cazul unui copilul care se afla în Spital timp de patru luni.  Deoarece în cazul minorului  se identifica încălcarea drepturilor copilului, oficiul ombudsmanului a intervenit în acest caz.

 Analiza respectării drepturilor copilului orfan prin prisma atribuțiilor funcționale ale autorităților tutelare

Demersul avocatului parlamentar A.Grigoriu directorului Inspectoratului de Stat al Muncii

Ombudsmanul A.Grigoriu s-a autosesizat pe faptul informaţiilor publicate în mass-media cu referire la protestul desfăşurat în fața Guvernului, de către angajații Societății pe Acțiuni „Alimentarmaş” nemulțumiți că nu și-au primit salariile restante pentru munca prestată în ultimii 8 ani.

Demersul avocatului parlamentar A.Grigoriu directorului Inspectoratului de Stat al Muncii

 

Demers (în baza art.28 alin(1) lit.b) din Legea cu privire la avocaţii parlamentari) înaintat de avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu directorului Inspectoratului de Stat al Muncii

Ombudsmanul A.Grigoriu s-a autosesizat pe faptul informaţiilor publicate in mass media cu referire la accidentul pe șantier prin care un muncitor a căzut de la etajul cinci

Demers (în baza art.28 alin(1) lit.b) din Legea cu privire la avocaţii parlamentari) înaintat de avocatul parlamentar Aurelia Grigoriu directorului Inspectoratului de Stat al Muncii