Ombudsman
Avocatul poporului pentru drepturile copilului

ROGRAMUL DE DEZVOLTARE PERSONALĂ „ZOOM PE BUNA GUVERNARE”

La 04 august 2022, în cadrul programului de dezvoltare personală „Zoom pe buna guvernare”, organizat de către America House Chișinău, reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului, Tamara Tentiuc și Anastasia Catan au discutat cu tinerii despre Oficiul Avocatului Poporului și Avocatul Poporului pentru drepturile copilului.

Subiectele discutate au fost diverse: istoric, atribuții, competențe, succese și activități de viitor ale APDC.

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului apreciază implicarea tinerilor și îi  încurajează să fie promotori activi ai drepturilor lor, participând nemijlocit în procesul decizional în aspectele care-l vizează. În acest sens, copiii au fost informați și despre lansarea Consiliului Consultativ al Copiilor (Consiliul Copiilor) pe lângă  Avocatul Poporului pentru drepturile copilului (Ombudsmanul Copilului), care va reprezenta vocea tuturor copiilor cu privire la respectarea, protecția și asigurarea drepturilor copilului în Republica Moldova.

Ombudsmanul Copiilor își exprimă deschidere față de toate activitățile care sunt organizate cu și pentru copii și apreciază responsabilitatea organizațiilor necomerciale, centrelor culturale și ale societății civile în acest sens.

 

PRINT
517
Font Resize