Ombudsman
Comunicare

Natalia Moloșag – noul Avocat al Poporului

Natalia Moloșag a fost numită în funcția de Avocat al Poporului, pentru un mandat de șapte ani. O hotărâre în acest sens a fost luată de  Parlament pe 24 septembrie curent cu votul a 57 de deputați.

Natalia Moloșag este licențiată în drept și a fost premiată pentru inițiative în domeniul drepturilor omului în Gala premiilor ONU. Potrivit CV-ului, Natalia Moloșag are o pregătire teoretică și practică în domeniul drepturilor omului. În cei peste 15 ani de activitate, s-a dedicat acestui segment de activitate, atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Pe lângă asta, Natalia Moloșag a contribuit la fundamentarea sistemului de asistență juridică garantată de stat.

La concursul pentru funcția de Avocat al Poporului au participat 11 persoane.  Nouă dintre pretendenți au fost admiși la proba interviului.

După totalizarea rezultatelor și conform punctajului acumulat de fiecare dintre participanții la concursul public, prin decizia Comisiei speciale au fost selectați doi candidați la funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman):  Andrei Brighidin și Natalia Moloșag.

Potrivit legislației, candidatul la funcția de Avocat al Poporului trebuie să întrunească mai multe condiții, printre care vechimea în muncă de cel puțin zece ani și activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului.

Pe 4 februarie 2021, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea privind încetarea mandatului Avocatului Poporului înainte de termen și a declarat vacantă funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman).

470
Font Resize