Ombudsman
Avocatul poporului pentru drepturile copilului

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului s-a întâlnit cu un grup de tineri din Centrul Municipal de Tineret Chișinău

La 15 noiembrie 2023, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi, a avut o discuție deschisă și prietenoasă cu un grup de tinere și tineri cu vârsta cuprinsă între 14-18 ani,  din cadrul Centrului Municipal de Tineret Chișinău.

Adolescenții au vizitat sediul Oficiului Avocatului Poporului pentru a afla din prima sursă despre rolul și atribuțiile Avocatului Poporului pentru drepturile copilului.

Astfel, Vasile Coroi a prezentat adolescenților în ce constă  mandatul său, principiile după care se conduce în activitatea sa, modalitatea de a fi sesizat, precum și alte aspecte de interes.

Totodată în discursul său, Ombudsmanul copilului a menționat despre importanța și necesitatea implicării copiilor și tinerilor în procesele decizionale care îi vizează direct pe ei și ascultarea activă a opiniei fiecărui copil.

Participanții au manifestat interes referitor la subiecte precum: cele mai frecvente încălcări ale drepturilor copiilor și cum aceștia se pot adresa la Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, cum ar putea deveni membri a Consiliului Consultativ pe lângă Avocatul copilului, mecanismele de intervenție în cazurile de violență asupra elevilor etc.

Activitatea de informare a fost desfășurată în cadrul campaniei 19 zile de activism pentru prevenirea violenței și a abuzului împotriva copiilor și tinerilor. La finalul discuției, toți participanții au primit materiale informative cu privire la protecția și promovarea respectării drepturilor copilului.

PRINT
36
Font Resize