Ombudsman
Comunicare

Grație intervenției Ombudsmanului, familia lui Adrian Glijin, deținut ilegal în regiunea transnistreană a reușit transmiterea coletului și medicamentelor necesare

Pe data de 28 iunie curent, mama și soția cetățeanului Adrian Glijin, reținut în octombrie 2020 de către entitățile din stânga Nistrului pentru „spionaj și trădare” au fost primite în audiență de către  împuternicitul pentru drepturile omului din stânga Nistrului, Veaceslav Cosinschi. Întâlnirea a avut loc  cu suportul șefului Reprezentanței Varnița a Oficiului Avocatului Poporului, Veaceslav Ursu.

La solicitarea rudelor, împuternicitul pentru drepturile omului din stânga Nistrului, Veaceslav Cosinschi a asigurat transmiterea către Adrian Glijin a medicamentelor de care are nevoie.

Rudele și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că administrația Închisorii nr. 3 din Tiraspol în care este deținut Adrian Glijin îi restricționează dreptul la corespondență – singurul canal de comunicare cu lumea exterioară.

Problema în cauză a fost abordată și de către Avocatul Poporului pentru drepturile copilului în demersul expediat recent către Veaceslav Cosinschi. În demers Ombudsmanul solicită asistența împuternicitului pentru drepturile omului din regiunea din stânga Nistrului pentru obținerea accesului rudelor, medicului și a reprezentantului Avocatului Poporului Republicii Moldova la deținutul Adrian Glijin.

Veaceslav Cosinschi a spus că va examina solicitarea Avocatului Poporului și va da indicații subalternilor săi să viziteze Închisoarea nr. 3 din Tiraspol pentru a stabili condițiile de detenție și starea de sănătate ale lui Adrian Glijin.

PRINT
416
Font Resize