Ombudsman
Comunicare

Întâlniri cu oamenii din Cișmichioi

În cadrul activităților de promovare  a drepturilor omului și de informare despre activitatea Avocatului Poporului, șefa Reprezentanței Comrat a OAP Svetlana Mironova s-a întâlnit la 29 ianuarie 2021 cu oamenii din satul Cișmichioi, raionul Vulcănești. O întâlnire a avut loc la Casa de cultură din sat, oamenii au discutat despre rolul Avocatului Poporului în apărarea drepturilor constituționale. Svetlana Mironova a informat sătenii despre atribuțiile Avocaților Poporului, despre activitatea Oficiului Avocatului Poporului, recomandările Ombudsmanului. De asemenea șefa Reprezentanței Comrat a OAP a răspuns la mai multe întrebări și a explicat mai multe prevederi legale, în special unele modificări din legislație din domeniul drepturilor sociale.

Svetlana Mironova s-a întâlnit cu pedagogii și cu elevii din liceu. Pedagogii au fost informați despre avertizori de integritate, iar elevii – despre drepturile copiilor și ale tinerilor. Elevii au mai discutat despre prevenirea fenomenului violenței în școală, consecințele bullingului și despre mecanismul de informare despre cazurile de violență.

La toate întâlnirile au fost repartizate materiale informative editate de Oficiul Avocatului Poporului, iar în  Primărie au fost afișate materiale despre avertizorii de integritate. 

 

 

108
Font Resize